Ταξίδια εσωτερικού

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ 4 - 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

                                                  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ
(ΘΕΟΦΑΝΙΑ)

3ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

4 - 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

1η ημέρα: 4/1 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΑΤΡΑ
Αναχώρηση στις 06:00. από Γιαννιτσά και περνώντας μέσω Εγνατίας από Βέροια, Κοζάνη, Γρεβενά, Ιωάννινα, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στον δρόμο φτάνουμε στο Μεσολόγγι.
Το Μεσολόγγι χτισμένο σε χερσόνησο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και σε αυτήν της Κλείσοβας, στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου, κατέχει σημαντικότατη θέση στις σελίδες της ελληνικής Ιστορίας (με αποκορύφωμα ασφαλώς την ηρωική έξοδο) αλλά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, ως γενέτειρα των Κωστή Παλαμά, Μιλτιάδη Μαλακάση, Γεωργίου Δροσίνη, Χαρίλαου και Σπυρίδωνα Τρικούπη. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη από το Πάρκο Ηρώων, στον οποίο βρίσκεται και ο τάφος του Λόρδου Βύρωνα , συνεχίζουμε στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, για να θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά των οικογενειών Τρικούπη και Παλαμά που έχουν μετατραπεί σε μουσεία και τον πάντα ζωντανό κεντρικό πεζόδρομο με τις καφετέριες, τα ταβερνάκια και το δραστήριο πολιτιστικό ίδρυμα (και μουσείο με πάνω από 7.000 εκθέματα) Διέξοδος, το οποίο στεγάζεται στην κατοικία του στρατηγού Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, αρχηγού της φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την έξοδο. Μετά το τέλος της περιήγησης μας θα μεταβούμε στην Τουρλίδα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνος για φαγητό δίπλα στην λιμνοθάλασσα. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ναύπακτο. Η Ναύπακτος είναι χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου αλλά και στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, και συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Οι δύο βραχίονες του Κάστρου από την κορυφή του λόφου καταλήγουν στη θάλασσα και με δύο πύργους κλείνουν την είσοδο του λιμανιού. Αυτό το μικρό, γραφικό και πολυφωτογραφημένο λιμάνι είναι το σήμα κατατεθέν αλλά και η καρδιά της πόλης. Αποτελεί το σημείο συνάντησης των κατοίκων και έχει κόσμο κάθε ώρα της ημέρας. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση εξ' ιδίων και καφέ στην πανέμορφη Ναύπακτο. Αναχώρηση από την Ναύπακτο με προορισμό το ξενοδοχείο μας στην Πάτρα. Διανυκτέρευση.

 

2ημέρα: 5/1 ΠΑΤΡΑ –ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ακολουθώντας τα χνάρια του Βουραϊκού ποταμού ατενίζοντας μιας απαράμιλλης ομορφιάς διαδρομή, θα φτάσουμε σε ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, το Μέγα Σπήλαιο. Η Μονή, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα, μιας και χτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονίκης αδελφούς Σιμόν και Θεόδωρο είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου της οροσειράς του Χελμού, σε υψόμετρο 940 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για την Μονή της Αγίας Λαύρας, κτισμένη των 10Ο αιώνα και κατεστημένη από τους τούρκους το 1858 & το 1827 καθώς και από τους γερμανούς το 1943. Αποτελεί σημείο ύψιστης εθνικής ιστορικής σημασίας καθώς το 1821 η Μονή αποτέλεσε το κέντρο της εθνεγερσίας κατά των τούρκων με την ύψωση του λαβάρου της επανάστασης και την ορκωμοσία των αγωνιστών από των Παλαιών Πατρών γερμανό. Συνεχίζουμε για την πόλη των Καλαβρύτων, όπου θα δούμε το μνημείο του ολοκαυτώματος. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Μετά το φαγητό αναχωρούμε με των οδοντωτό σιδηρόδρομος (15:30) παράλληλα με το φαράγγι του Βουραϊκού μέσα από μια μοναδική διαδρομή βγαλμένη από άλλη εποχή για να καταλήξουμε στο Διακοπτό (το χωρίο του αξέχαστου σε όλους από τις ελληνικές ταινίες ¨Μπαρμπαργιώργη¨). Στο Διακοπτό θα μας περιμένει το λεωφορείο για να αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Πάτρα. Διανυκτέρευση.

 

3ημέρα: 6/1 ΠΑΤΡΑ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και παρακολούθηση του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Πάτρας
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την Πόλη μας, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, αφού πρώτα έχουμε γεμίσει το μυαλό και την ψυχή μας με τις όμορφες εικόνες της ελληνικής φύσης

 

Περιλαμβάνονται :
• Μεταφορά με LIMO V.I.P Τουριστικό Λεωφορείο
• 2 Διαν/ση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
• Πρωινό
• Δωρεάν διανομή ροφημάτων κατά την διάρκεια του ταξιδιού (νερό, αναψ. κλπ)
• Free WiFi στο λεωφορείο
• Εισιτήρια του οδοντωτού από Καλάβρυτα προς Διακοπτό
• Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
• Αρχηγό - συνοδό του γραφείου
• Φ.Π.Α
• Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται :
 Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. κ.λπ.
 Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
 Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

 

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση την σειρά εκτέλεσης της εκδρομής χωρίς
να παραλείψει η να αφαίρεση ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

 

MHTE: 0935Ε60000108300