Ταξίδια εξωτερικού

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 14-17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Β Ο Υ Κ Ο Υ Ρ Ε Σ Τ Ι

 

4ήμερη Οδική Εκδρομή

 

14 - 17 Ιούνιου

 

(Αγίου Πνεύματος)

 


1η ημέρα: 14/6 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (720 χλμ)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 05:00 και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2η ημέρα:15/6 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δέυτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

3η ημέρα: 16/6 ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ – ΠΥΡ. ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΜΠΑΣΩΦ (300 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ’οδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Διαν/ση.

 

4η ημέρα: 17/6 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (720 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για την Σόφια όπου θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία και το περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι. Χρόνος ελεύθερος στην Σόφια για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πόλη μας κάνοντας τΙς απαραίτητες στάσεις στον δρόμο έχοντας μαζί μας της καλύτερες εντυπώσεις. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ 195 €/άτομο σε 2κλινο δωμάτιο

   Διαφορά 1κλινου + 60 €

Περιλαμβάνονται :

 • Μεταφορά με Τουριστικό Λεωφορείο
 • 3 Διαν/ση σε επιλεγμένο       ξενοδοχείο στο Βουκουρέστι
 • Πρωινό
 • Τοπικός Ξεναγός
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις   σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Φ.Π.Α
 • Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης

                  

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
 • Εισιτήρια πλοίων, μετρό, τραμ κ.λ.π
 • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

 

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την σειρά εκτέλεσης της εκδρομής χωρίς να παραλείψει η να αφαιρέσει ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

MHTE: 0935Ε60000108300