Ταξίδια εξωτερικού

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ 11- 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

11- 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

9ήμερη οδική εκδρομή

1η μέρα : Κυριακή   11/8    Γιαννιτσά – Θες/νίκη – Κων/πολη   670 χλμ

Αναχώρηση το βράδυ από Γιαννιτσά (21:00)   & Θεσ/νίκη (22:00) για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάνοντας της απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στον συνοριακό Σταθμό Κήπων έλεγχος διαβατηρίων σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και αναχώρηση για Κων/πολη

2η μέρα : Δευτέρα   12/8 Κων/πολη

Άφιξη στην Κων/πόλη επίσκεψη στο Πατριαρχείο και συνεχίζουμε για την περιήγηση μας στην Πόλη άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος για να ανακαλύψουμε την πόλη. Διανυκτέρευση

3η μέρα : Τρίτη   13/8 Κων/πόλη   – Σαφράμπολη -   Κασταμονή   550 χλμ.

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον Δυτικό Πόντο και αφού κάνουμε της απαραίτητες στάσεις στον δρόμο φτάνουμε μέσω Μπολού & Γκερεντέ στην πανέμορφη Σαφράμπολη που χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 1994. Η πόλη αντλεί το όνομά της από το σαφράνι, καθώς ήταν τόπος εμπορικών συναλλαγών και κέντρο για την ανάπτυξη του σαφρανιού. Επί Βυζαντίου η ονομασία της ήταν Θεοδωρούπολη, χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην Σαφράμπολη με τα πανέμορφα σπίτια που θυμίσουν Ελλάδα και τα δεκάδες μαγαζιά με προϊόντα από σαφρανι. Αναχώρηση από την Σαφράμπολη το απόγευμα με προορισμό την Κασταμονή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να δούμε την πανέμορφη Κασταμονή. Δείπνο & διανυκτέρευση

4η μέρα : Τέταρτη 14/8 Κασταμονή – Μπάφρα – Σαμψούντα – Κοτύωρα – Κερασούντα Τραπεζούντα   620 χλμ.

Πρωινό και αναχώρηση για την Τραπεζούντα με κατεύθυνση ανατολικά, περνώντας μέσω Σινώπης, Μπάφρας, Σαμψούντας, Θέρμης, την περιοχή των θρυλικών Αμαζόνων, την Οινόη, τη Φάτσα και τα Κοτύωρα - Ορντου όπου θα κάνουμε στάση και επίσκεψη στην εκκλησιά της Υπαπαντής, μετά τα Κοτύωρα φτάνουμε στην Κερασούντα για να δουμε το ναό του Αγίου Νικολάου ( το σημερινό Μουσείο της πόλης ) συνεχίζουμε για Τραπεζούντα. Άφιξη στην Τραπεζούντα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.    

5η μέρα : Πέμπτη 15/8 Παναγία Σουμελά - Τραπεζούντα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο αμέσως μετά το πρωινό για να κατευθυνθούμε στο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, τη μονή της Παναγίας Σουμελά. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην μονή της Παναγίας Σουμελά επιστρέφουμε στην Τραπεζούντα περνώντας ¨ση Τρίχας το γεφύρ¨ όπου θα κάνουμε και μια σύντομη στάση πριν ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην Τραπεζούντα. Μεσημεριανό διάλειμμα για γεύμα εξ’ ιδίων στην Τραπεζούντα και ελεύθερος χρόνος για βόλτα   όπου εάν είμαστε παρατηρητικοί θα δούμε πολλές εικόνες μιας άλλης εποχής ελληνικής, που οι περισσότεροι την γνωρίζουμε από αφηγήσεις των παππούδων μας και φυσικά όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ή και να μιλήσουμε ποντιακά με κάποιον που θα τύχει να παίρνει από διπλά μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα : Παρασκευή 16/8 Τραπεζούντα – Σούρμενα – (Σαραχο) Uzungol - ( ιδιαίτερες πατρίδες )

Πρωινό και επίσκεψη στις ιδιαίτερες πατρίδες, όσων το επιθυμούν με μικρά λεωφορεία. Όσοι δεν επισκεφτούν της ιδιαίτερες πατρίδες θα μεταβούν για το Σαραχο το πανέμορφο τουριστικό θέρετρο Uzungol με ενδιάμεση στάση στα Σούρμενα από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε τα περίφημα σουρμενίτικα μαχαιριά, ελεύθερος χρόνος στο Σαραχο για έναν περίπατο στη λίμνη στα παραδοσιακά μαγαζιά και για γεύμα εξ’ ιδίων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα Σαββάτο 17/8 Τραπεζούντα – Σαμψούντα - Αμάσεια 500 χλμ

Πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό μας την Αμάσεια πατρίδα του γεωγράφου Στράβωνα και γνωστή από τα αρχαία χρόνια η Αμάσεια υπήρξε η πρωτεύουσα του βασιλείου των Μιθριδατών. Κατά τη διαδρομή, θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη και θα δούμε το Ναο του Αγ. Νικόλαου στο Ιασώνειο Ακρωτήρι όπου σύμφωνα με την παράδοση σταμάτησαν οι Αργοναύτες πριν συνεχίσουν τον πλου τους στη Μαύρη Θάλασσα. Φθάνοντας στην  Αμάσεια, θα θαυμάσουμε τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών, θα επισκεφθούμε την πλατεία όπου τον Σεπτέμβρη του 1921 καταδικάστηκαν με σύντομη - συνοπτική διαδικασία, και εκτελέστηκαν (δι’ αγχόνης) στο κέντρο της πόλης οι Έλληνες καθηγητές και μαθητές του ελληνοαμερικανικού κολεγίου Μερζουφούντα, καθώς και επιφανείς Έλληνες από Τοκάτ, Φάτσα, Τσορούμ, Αμισό, Μπάφρα και αλλού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

8η μέρα : Κυριακή   18/8 Αμάσεια – Κωνσταντινούπολη 680 χλμ..

Πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμάσειας. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για τη Κωνσταντινούπολη. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος Διανυκτέρευση.  

9η μέρα Δευτέρα   19/8, Κωνσταντινούπολη – Θες/νίκη - Γιαννιτσά, 670χλμ.

Πρωινό checkout από το ξενοδοχείο με προορισμό το ιστορικό κέντρο της Πόλης, χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην Πόλη και στην αγορά της και στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Διέλευση Τούρκο-ελληνικών συνόρων. Τελωνειακός έλεγχος. Άφιξη το βράδυ στην Θεσ/νίκη & στα Γιαννιτσά.

Τιμή Συμμετοχής: 580,00€/ατομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου:   150,00€/ατομο

Περιλαμβάνονται :

ü  Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων, με πρωινό

ü  5 δείπνα (εκτός Κωνσταντινούπολης) στα ξενοδοχεία

ü  Μετακίνηση με πολυτελές πούλμαν V.I.P

ü  Δωρεάν διανομή ροφημάτων κατά την διάρκεια του ταξιδιού (νερό, αναψ. κλπ)

ü  Ξεναγήσεις στην Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη

ü  Ταξιδιωτική Ασφάλεια, Φ. Π. Α - Φόροι

ü  Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Μετακινήσεις με dolmus
  • Ποτά - γεύματα-φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχ. χώρους όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα( Αγία Σοφία Κων/πολης, Αγία Σοφία Τραπεζούντας, Παναγία Σουμελά, Μουσείο Αμάσειας, Μουσείο Σαμψούντας, Άγιος Νικόλαος Κερασούντος, Έπαυλη Καπαγιανίδη κ.λ.π)
    • ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα

Οργάνωση:     PAPADOPOULOS Travelling and Taxi Services     MHTE 0935E60000108300

 

 

 

MHTE: 0935Ε60000108300