Ταξίδια εξωτερικού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 31 ΙΑΝ. – 3 ΦΕΒ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

31 ΙΑΝ. – 3 ΦΕΒ
4ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

1η μέρα: 31/1 Πέμπτη: Γιαννιτσά – Κων/πολη
Αναχώρηση στις 21:00 από Γιαννιτσά. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Νυκτερινό ταξίδι.

 

2η μέρα: 1/2 Παρασκευή: Κων/πολη – Χαλκηδόνα (Kadikoy) – Κων/πολη (Ξενάγηση)
Άφιξη το πρωί στη Κωνσταντινούπολη. επίσκεψη στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Συνεχίζουμε για τον Κεράτιο κόλπο περνώντας από τα Θεοδοσιανά τείχη και επίσκεψη στη Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.Χ. ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για την σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους. Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή του Eminonou, και επιβίβαση στο πλοίο για να διασχίσουμε τον Βόσπορο αλλάζοντας ήπειρο από την Ευρώπη στην Ασία για να μεταβούμε στην Χαλκηδόνα. στο σημερινό Kadikoy. Στην Χαλκηδόνα θα επισκεφτούμε την Εκκλησιά της Αγίας Ευφημίας στην οποία το 451 έγινε η Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό η μέχρι σήμερα λεγόμενη «Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας» στην διάρκεια της όποιας έγινε και το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Ο ναός της Αγίας Ευφημίας είναι ο μοναδικός ναός που γλίτωσε από τα χέρια των φανατικών το 1955. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην Αγία Ευφημία θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, φαγητό και περιπλάνηση στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, στην αγορά μπαχαρικών – λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα. Επιστροφή το απόγευμα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο πεζόδρομο της μεγάλης οδού του Πέραν και την πλατεία Ταξίμ όπου θα έχουμε γνωριμία με τη καρδιά της σύγχρονης πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: 2/2 Σάββατο: Κων/πολη (Ξενάγηση)
Πρόγευμα και αναχώρηση το ιστορικό κέντρο της Βασιλεύουσας, εκεί θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την Γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το Mπλε τζαμί, την Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγία Σοφία για να ξεναγηθούμε. Θα δούμε καθοδόν τον σταθμό Σίρκεζι όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί Τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνας. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα μεταβούμε στο Καπαλί – Τσαρσί την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα στην οποία θα έχετε χρόνο να κάνετε τα ψώνια σας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε εξ' ιδίων στην Πόλη για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά της, που σε παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, όπου κυριαρχούσε έντονα το ελληνικό στοιχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 3/2 Κυριακή: Κων/πόλη - Πιερ-Λοτι – Γιαννιτσά
Πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία πρωινή βόλτα στην πλατεία ΤΑΧΙΜ και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό τον περίφημο λόφο του Πιερ - Λοτι για θαυμάσουμε την ΠΟΛΗ από ψηλά πίνοντας καφέ ή τσάι Στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας κάνοντας της απαραίτητες στάσεις στο δρόμο και έχοντας μαζί μας της καλύτερες εντυπώσεις από την μαγευτική Βασιλεύουσα.

 

ΤΙΜΗ: 145 €/ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
ΔΙΑΦΟΡΑ 1ΚΛΙΝΟΥ + 40 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ΤΑΧΙΜ
 Πρωινό
 Μεταφορά με LimoVip τουριστικό λεωφορείο
 Δωρεάν διανομή ροφημάτων κατά την διάρκεια του ταξιδιού (νερό, αναψ. κλπ)
 Τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό (2 ΗΜΕΡΕΣ)
 Εισιτήρια πλοίου προς & από το Καντίκιοϊ,
 Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης
 Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την σειρά εκτέλεσης της εκδρομής χωρίς να παραλείψει η να αφαιρέσει ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

 

 

 

MHTE: 0935Ε60000108300