Ταξίδια εξωτερικού

Οδοιπορικό στον ΠΟΝΤΟ 14-23 Ιουνίου

 

 

 

 

 

 

10ήμερο οδοιπορικό στον Πόντο

Από 14 έως 23 Ιουνίου 2019


1η μέρα Παρασκευή 14/6 Βράδυ

Γιαννιτσά -Θεσ/νίκη-Κωνσταντινούπολη (720χλμ)

Αναχώρηση το βράδυ από Γιαννιτσά στις 21:00 και από την Θεσσαλονίκη στις 22:00. Στάση καθοδόν για καφέ. Μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη και στον συνοριακό σταθμό Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων. Σύντομη επίσκεψη του καταστήματος αφορολόγητων ειδών. Μέσω Μαλγάρων και Ραιδεστού μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη.

2η μέρα Σάββατο 15/6 Κωνσταντινούπολη

Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στη Ζωοδόχο Πηγή. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Κυριακή 16/6

Κωνσταντινούπολη – Αμάσεια (680χλμ)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε το ταξίδι μας για την ενδοχώρα. Περνώντας την Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου, που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, μπαίνουμε στην ανατολική πλευρά της Πόλης. Διασχίζουμε το όρος Ολυμπος και την αρχαία Βυθυνία και φτάνουμε το απόγευμα στην Αμάσεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα Δευτέρα 17/6

Αμάσεια - Ορντού

Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμάσειας με τα σπάνια ευρήματα που φιλοξενεί και τους τάφους των Μιθριδάτων βασιλέων. Κατευθυνόμαστε προς την Ορντού έχοντας στα αριστερά μας την Μαύρη Θάλασσα και δεξιά τα καταπράσινα βουνά του Πόντου. Με ενδιάμεσες στάσεις στη Θέρμη και την Οινόη φθάνουμε στα Κοτύωρα (Ορντού). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

5η μέρα Τρίτη 18/6

Ορντού – Τραπεζούντα - Ματσούκα

Μετά το πρωινό, στάση στην Κερασούντα (Αγ.Νικόλαος απέναντι από το νησί του Αρη) και το απόγευμα φθάνουμε στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών, την πανέμορφη Τραπεζούντα. Μία πρώτη γνωριμία με την πόλη και κατευθυνόμαστε νότια για την Ματσούκα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

6η μέρα Τετάρτη 19/6

Ματσούκα – Τραπεζούντα – Ματσούκα

Πρωινό και αναχώρηση για την Τραπεζούντα. Περιήγηση και ξενάγηση στα μνημεία της πόλης (Φροντιστήριο Τραπεζούντας, Αγία Σοφία, Κάστρα Κομνηνών, μνημείο της Μαρίας Gulbahar, τη έπαυλη Καπαγιαννίδη στο Σόουκ-Σου, το BozTepe). Μεσημεριανό διάλειμμα για γεύμα στα Πλάτανα. Επιστροφή στη πόλη και ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη σε άλλα μνημεία της πόλης (Άγιος Ευγένιος, Αγία Άννα, τράπεζες, το Μουσείο της Τραπεζούντας, οικία Θεοφύλακτου, δημόσια κτήρια, κλπ), αγορά. Αναχώρηση το απόγευμα για την Ματσούκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα Πέμπτη 20/6

Παναγία Σουμελά - Σαμψούντα

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, τη Μονή της Παναγίας Σουμελά. Επιστροφή στη Ματσούκα και αναχώρηση για Σαμψούντα (περνώντας από Ορντού, Φάτσα, Οινόη). Αφιξη στην Σαμψούντα αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

8η μέρα Παρασκευή 21/6 Σαμψούντα

Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγηση στην πόλη, έχοντας ελεύθερο χρόνο και για αγορά και για επισκέψεις στις γύρω περιοχές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η μέρα Σάββατο 22/6

Σαμψούντα–Κωνσταντινούπολη (740χλμ)

Νωρίς το πρωί, πρωινό και αναχώρηση για την Πόλη. Μέσω Μπολού και με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ. Διανυκτέρευση.

 

 

10η μέρα Κυριακή 23/6 Κωνσταντινούπολη – Θεσ/νίκη - Γιαννιτσά

Μετά το πρωινό, επίσκεψη τουΟικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι και της Παναγίας των Βλαχερνών στον Κεράτιο Κόλπο. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά .

Τέλος εκδρομής

Τιμή Συμμετοχής : 580€ ανά άτομο


 
   

 

 

 

MHTE: 0935Ε60000108300