Ταξίδια εξωτερικού

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Β Ε Λ Ι Γ Ρ Α Δ Ι

4ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
8 - 11 Μαρτίου 2019

1ημέρα: 8/3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 617 χλμ.
Αναχώρηση στις 05:00 από το γραφείο μας για τα σύνορα των Ευζώνων διέλευση των συνόρων έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε για τα σύνορα τις Σερβίας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο και περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Σερβία. άφιξη στο Βελιγράδι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Βελιγράδι. Δείπνο διανυκτέρευση.

2ημέρα: 9/3 ΣΑΒΒΑΤΟ ( ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ )
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο 09:00 μαζί με των ξεναγό μας για να θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα επισκεφτούμε το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατέια Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο τακτοποίηση και χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 10/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ( Εθνικό Πάρκο Φρούσκα Γκόρα – Νόβισαντ)
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο 09:00 για την εκδρομή στην ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοiβοντίνα και επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα των Βαλκανίων το δρυμό Φρούσκα Γκόρα. Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ., της Φρούσκα Γκόρα, η οποία αναπτύσσεται σε παράλληλη διάταξη με τον ρου του Δούναβη, αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνας. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα. Φιδίσιες διαδρομές, ανάμεσα σε δασωμένους λόφους με οργιαστική βλάστηση, πολύτιμη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και μοναστήρια της περιόδου 15ου - 18ου αιώνα, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Συνεχίζουμε για την επαρχιακή πόλη Sremsi Karlovsi 5χλμ. πριν από το Νοβισαντ, η οποία είναι ιστορική έδρα του Πατριαρχείου με τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου και με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική παράδοση δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοιβοντίνα όπου το κέντρο του κοσμούν ιστορικά κτήρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ. Tο απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο Διανυκτέρευση.

4ημέρα: 11/3 ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (617 χλμ.)
Πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την πόλη του Νις, Υπήρξε επίσης η γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορας και ιδρυτή της Κωνσταντινούπολης και του Κωνστάντιου Γ΄ και του Ιουστίνου Α΄. στο Νις θα επισκεφτούμε τον πύργο των κρανιών Κατά την Πρώτη Σερβική Εξέγερση οι Σέρβοι επαναστάτες προσπάθησαν να απελευθερώσουν τη Νις το 1809, όταν έλαβε χώρα η περίφημη Μάχη του Τσέγκαρ. Μετά την ήττα των Σερβικών δυνάμεων ο Οθωμανός διοικητής της Νίς διέταξε να στηθούν τα κεφάλια των σκοτωμένων Σέρβων σχηματίζοντας πύργο για παραδειγματισμό. Ο πύργος είναι γνωστός ως Πύργος των Κρανίων (Ćele Kula). θα δούμε επίσης το κάστρο του Νις που βρίσκετε πάνω στον ποταμό Νισαβα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αναχώρηση για την πόλη μας Στην συνέχεια έχοντας μαζί μας της καλύτερες εντυπώσεις και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας της απαραίτητες στάσης για καφέ, ξεκούραση και περνώντας τα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων και Σκοπιών – Ελλάδος φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ: 195 €/άτομο σε 2κλινο δωμάτιο  &  255€/άτομο σε 1κλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορά με Τουριστικό Λεωφορείο
• 3 Διαν/ση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο Βελιγράδι
• Ημιδιατροφή
• Free WiFi στο λεωφορείο εντος Ελλάδος
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
• Φ.Π.Α
• Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :
 Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
 Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 Εισιτήρια πλοίων, μετρό, τραμ κ.λ.π

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την σειρά εκτέλεσης της εκδρομής χωρίς να παραλείψει η να αφαιρέσει ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

MHTE: 0935Ε60000108300