Ταξίδια εξωτερικού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 31 ΙΑΝ. – 3 ΦΕΒ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

31 ΙΑΝ. – 3 ΦΕΒ
4ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

1η μέρα: 31/1 Πέμπτη: Γιαννιτσά – Κων/πολη
Αναχώρηση στις 21:00 από Γιαννιτσά. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Νυκτερινό ταξίδι.

 

2η μέρα: 1/2 Παρασκευή: Κων/πολη – Χαλκηδόνα (Kadikoy) – Κων/πολη (Ξενάγηση)
Άφιξη το πρωί στη Κωνσταντινούπολη. επίσκεψη στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Συνεχίζουμε για τον Κεράτιο κόλπο περνώντας από τα Θεοδοσιανά τείχη και επίσκεψη στη Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.Χ. ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για την σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους. Στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή του Eminonou, και επιβίβαση στο πλοίο για να διασχίσουμε τον Βόσπορο αλλάζοντας ήπειρο από την Ευρώπη στην Ασία για να μεταβούμε στην Χαλκηδόνα. στο σημερινό Kadikoy. Στην Χαλκηδόνα θα επισκεφτούμε την Εκκλησιά της Αγίας Ευφημίας στην οποία το 451 έγινε η Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό η μέχρι σήμερα λεγόμενη «Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας» στην διάρκεια της όποιας έγινε και το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Ο ναός της Αγίας Ευφημίας είναι ο μοναδικός ναός που γλίτωσε από τα χέρια των φανατικών το 1955. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην Αγία Ευφημία θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, φαγητό και περιπλάνηση στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, στην αγορά μπαχαρικών – λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα. Επιστροφή το απόγευμα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο πεζόδρομο της μεγάλης οδού του Πέραν και την πλατεία Ταξίμ όπου θα έχουμε γνωριμία με τη καρδιά της σύγχρονης πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: 2/2 Σάββατο: Κων/πολη (Ξενάγηση)
Πρόγευμα και αναχώρηση το ιστορικό κέντρο της Βασιλεύουσας, εκεί θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την Γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το Mπλε τζαμί, την Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγία Σοφία για να ξεναγηθούμε. Θα δούμε καθοδόν τον σταθμό Σίρκεζι όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί Τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνας. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα μεταβούμε στο Καπαλί – Τσαρσί την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα στην οποία θα έχετε χρόνο να κάνετε τα ψώνια σας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε εξ' ιδίων στην Πόλη για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα μυστικά της, που σε παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, όπου κυριαρχούσε έντονα το ελληνικό στοιχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 3/2 Κυριακή: Κων/πόλη - Πιερ-Λοτι – Γιαννιτσά
Πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία πρωινή βόλτα στην πλατεία ΤΑΧΙΜ και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό τον περίφημο λόφο του Πιερ - Λοτι για θαυμάσουμε την ΠΟΛΗ από ψηλά πίνοντας καφέ ή τσάι Στην συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας κάνοντας της απαραίτητες στάσεις στο δρόμο και έχοντας μαζί μας της καλύτερες εντυπώσεις από την μαγευτική Βασιλεύουσα.

 

ΤΙΜΗ: 145 €/ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
ΔΙΑΦΟΡΑ 1ΚΛΙΝΟΥ + 40 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 2 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ΤΑΧΙΜ
 Πρωινό
 Μεταφορά με LimoVip τουριστικό λεωφορείο
 Δωρεάν διανομή ροφημάτων κατά την διάρκεια του ταξιδιού (νερό, αναψ. κλπ)
 Τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό (2 ΗΜΕΡΕΣ)
 Εισιτήρια πλοίου προς & από το Καντίκιοϊ,
 Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης
 Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την σειρά εκτέλεσης της εκδρομής χωρίς να παραλείψει η να αφαιρέσει ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

 

 

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Β Ε Λ Ι Γ Ρ Α Δ Ι

4ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
8 - 11 Μαρτίου 2019

1ημέρα: 8/3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 617 χλμ.
Αναχώρηση στις 05:00 από το γραφείο μας για τα σύνορα των Ευζώνων διέλευση των συνόρων έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε για τα σύνορα τις Σερβίας κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στο δρόμο και περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Σερβία. άφιξη στο Βελιγράδι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το Βελιγράδι. Δείπνο διανυκτέρευση.

2ημέρα: 9/3 ΣΑΒΒΑΤΟ ( ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ )
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο 09:00 μαζί με των ξεναγό μας για να θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα επισκεφτούμε το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατέια Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Μετάβαση στο ξενοδοχείο τακτοποίηση και χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 10/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ( Εθνικό Πάρκο Φρούσκα Γκόρα – Νόβισαντ)
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο 09:00 για την εκδρομή στην ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοiβοντίνα και επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα των Βαλκανίων το δρυμό Φρούσκα Γκόρα. Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ., της Φρούσκα Γκόρα, η οποία αναπτύσσεται σε παράλληλη διάταξη με τον ρου του Δούναβη, αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνας. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα. Φιδίσιες διαδρομές, ανάμεσα σε δασωμένους λόφους με οργιαστική βλάστηση, πολύτιμη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και μοναστήρια της περιόδου 15ου - 18ου αιώνα, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Συνεχίζουμε για την επαρχιακή πόλη Sremsi Karlovsi 5χλμ. πριν από το Νοβισαντ, η οποία είναι ιστορική έδρα του Πατριαρχείου με τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου και με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική παράδοση δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοιβοντίνα όπου το κέντρο του κοσμούν ιστορικά κτήρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ. Tο απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο Διανυκτέρευση.

4ημέρα: 11/3 ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (617 χλμ.)
Πρόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την πόλη του Νις, Υπήρξε επίσης η γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορας και ιδρυτή της Κωνσταντινούπολης και του Κωνστάντιου Γ΄ και του Ιουστίνου Α΄. στο Νις θα επισκεφτούμε τον πύργο των κρανιών Κατά την Πρώτη Σερβική Εξέγερση οι Σέρβοι επαναστάτες προσπάθησαν να απελευθερώσουν τη Νις το 1809, όταν έλαβε χώρα η περίφημη Μάχη του Τσέγκαρ. Μετά την ήττα των Σερβικών δυνάμεων ο Οθωμανός διοικητής της Νίς διέταξε να στηθούν τα κεφάλια των σκοτωμένων Σέρβων σχηματίζοντας πύργο για παραδειγματισμό. Ο πύργος είναι γνωστός ως Πύργος των Κρανίων (Ćele Kula). θα δούμε επίσης το κάστρο του Νις που βρίσκετε πάνω στον ποταμό Νισαβα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αναχώρηση για την πόλη μας Στην συνέχεια έχοντας μαζί μας της καλύτερες εντυπώσεις και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας της απαραίτητες στάσης για καφέ, ξεκούραση και περνώντας τα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων και Σκοπιών – Ελλάδος φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ: 195 €/άτομο σε 2κλινο δωμάτιο  &  255€/άτομο σε 1κλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορά με Τουριστικό Λεωφορείο
• 3 Διαν/ση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο Βελιγράδι
• Ημιδιατροφή
• Free WiFi στο λεωφορείο εντος Ελλάδος
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
• Φ.Π.Α
• Ασφάλεια αστικής και ταξιδιωτικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :
 Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 Επιπλέον γεύματα, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
 Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 Εισιτήρια πλοίων, μετρό, τραμ κ.λ.π

Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει την σειρά εκτέλεσης της εκδρομής χωρίς να παραλείψει η να αφαιρέσει ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

MHTE: 0935Ε60000108300